Izjave tedna

© Tomaž Lavrič

"Saj privatnega življenja tako rekoč nimam, uradna sfera ga je popolnoma okupirala. To velja tudi za mojo ženo."
Minister DIMITRIJ RUPEL, v Magu, o uzurpaciji službenega vozila za nakupe svoje žene Marjetice.

"Gospoda Ratzingerja se ne bojim, sporočam mu, da sem nabavil bejzbolsko palico in da ga čakam."
Hrvaški pisec in novinar BORIS DEŽULOVIĆ, v Jutarnjem listu, o papeževi izjavi, da se sile zla in teme skrivajo v ateizmu in znanosti.

"Odšel je tiho in mirno na krilih nedolžnosti. A nekje v duši zagrenjen, ker ni mogel razumeti človeške nizkotnosti in maščevalnosti iz nizkotnih nagibov, kamor spada želja po maščevanju in pričakovanju denarne koristi."
Odvetnik pedofilskega župnika Karla Jošta ZORAN DULAR, v Slovenskih novicah, o šestnajstih spolnih napadih na mladoletne osebe.

"...ker sem ugotovil, da je generalni direktor popolnoma nekompetentna oseba in celo brez znanja svetovnega jezika - kar je edinstven primer v evropskih nacionalnih RTV hišah - in se zato pusti 'šlepati' največkrat od Štakula, svojega osebnega svetovalca, drugič od Možine, tretjič od inž. Vesela..."
Ex predsednik nadzornega sveta RTV JANEZ JEROVŠEK, v Demokraciji, o direktorju Guzeju.

"Pri poravnavi so pač potrebni kompromisi in s takšno rešitvijo smo le delno zadovoljni."
Moralni teolog IVAN ŠTUHEC, v Delu, o kompromisu, ki mu je prinesel 8,1 milijona evrov za prostore kmetijske šole v Mariboru.

"Kot predsednik bi Sloveniji vdihnil kennedyjevski duh."
Predsednik SD BORUT PAHOR, v Sobotni prilogi, o vonju.

"Ali gre pri vsej družbeni pregretosti zaradi neke romske družine, tudi meni se njeni otroški člani smilijo, sploh za socialno in humanitarno problematiko ali pa gre za zlorabo nekega tragičnega dogodka za najbolj primitivno politiko?"
Predsednik programskega sveta RTV STANE GRANDA, v Družini, o primitivnih človekovih pravicah.

"... to ministrstvo je bilo izredno uspešno pri nakupu drage opreme in oborožitve ter pri organizaciji velikih konferenc, ki veliko stanejo, zelo velik problem pa je urejanje statusa slovenskih vojakov."
Poslanec ANTON ANDERLIČ, v Delu, o ministrovanju Karla Erjavca.

"Na g. Tomca nisem 'jezen' - vendar pa ga imam za ideologa liberalne politike v kulturi. Svoj ideološki posel opravlja pod masko 'strokovnosti' akademskega mandarina. Zadosti razlogov, da ga obravnavam kot osebo z druge strani barikade."
Sociolog RASTKO MOČNIK, na Dodogovor.org, o prvem ljubljanskem mestnem kulturniku.