11. 9. 2000  |  Mladina 37  |  Kultura  |  Film

SLO-VID-BORZA

Cahill (1973): Šerif John Wayne, zakon & red divjega zahoda, ugotovi, da sta njegova sinova, Gary Grimes & Clay O'Brien, na poti v podzemlje, toda hej, kdo je dobri stari Duke, da ne bi mogel ukrotiti kontrakulture. Okej vestern, čeprav za svoje dobro preveč shematičen in pridigarski. Stranska ekipa, ki jo vodijo Neville Brand, Royal Dano, Paul Fix & George Kennedy, je čista delikatesa.

VONJ PO KULTU

Na robu spopada (Fail-Safe): Ker ni več mogoče odpoklicati ameriških letal, ki bodo Moskvo zasula z atomskimi bombami, ameriška vlada sprejme najbolj neverjeten, a najbolj logičen sklep. Kul črno-beli all-star rimejk mračne, cinične, napete, hladnovojne drame iz leta 1964. By Stephen Frears. George Clooney, Harvey Keitel & Richard Dreyfuss. * Mesar (Il macellaio): Alba Parrietti, seksi, zelo frustrirana lastnica galerije z Mikijem Manojlovićem na hitro izmenja vse klasične figure veneris. Erotični zen za neseksi frustriranke. Po bestsellerju Aline Reyes. * Vampirella: Vampirka vodi narodnoosvobodilni boj proti vampirskemu okupatorju. Samoironični sci-fi horror, ki uči, da so vampirji prišli iz vesolja. Talisa Soto, Roger Daltrey & John Landis.

PEL-MEL

Žanje veter: Javni tožilec George C. Scott in odvetnik Jack Lemmon se leta 1925 v malem, zapetem mestu borita za dušo učitelja, ki je dal Darwinu prednost pred Biblijo. TV rimejk klasike, posnete po prestižni drami in resničnih dogodkih. Plus Beau Bridges & Piper Laurie. * Spoznaj očeta: Žid spozna sinovo zaročenko - južnjakinjo. Medkulturni romp za tiste, ki niso videli filma Ugani, kdo pride na večerjo? - heh, in za tiste, ki ne morejo pozabiti Lloyda Bridgesa. Plus Beau Bridges, Josh Charles & Alexandra Wentworth. * Jack Frost: Michael Keaton se vrne kot sneženi mož. No, sreča v nesreči je to, da se bo hitro stopil. Si predstavljate, da bi bil iz gume - kot Batman? Plus Kelly Preston. *

SERVIS: Ja-Mi, Continental, Fun, Fivia, Karantanija, Blitz