|  Ekonomija

Začetek dražbe tovornih vozil Viator & Vektor Logistike

Delavci Viator Vektorja julija lani

Delavci Viator Vektorja julija lani
© Borut Krajnc

Na sedežu družbe Viator & Vektor Logistika v Ljubljani se bo danes začela javna dražba, na kateri bodo naprodaj tovorna vozila v lasti družbe v stečaju po izklicnih cenah v skupnem znesku okoli 4,6 milijona evrov. Dražba bo glede na sklic potekala tudi v četrtek.

V več sklopih bo danes in v četrtek naprodaj skupno več kot 350 vlačilcev, tovornih vozil, polpriklopnikov in prikolic. Dražitelji so morali vplačati varščino v višini 10 odstotkov izklicne cene.

Proizvajalna oprema - tovorna vozila in priklopne enote - predstavlja v opredmetenih osnovnih sredstvih 44-odstotni delež, večino nepremičnega premoženja, ki ga sestavljajo zemljišča in stavbe, pa ima Viator & Vektor Logistika v Škofji Loki.

V stečajnem postopku, ki se je začel septembra lani, je več kot 940 upnikov prijavilo za 200,1 milijona evrov terjatev, priznanih pa je za 176,4 milijona evrov terjatev. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.