sta, mg

 |  Politika

Bo SLS uspelo?

© Arhiv Mladine

Slovenska ljudska stranka še vedno visi na nitki, saj ji za prestop parlamentarnega praga po neuradnih podatkih manjka 0,02 odstotka. V stranki tako še čakajo na glasovnice iz tujine, ki bi jih utegnile rešiti. Več >>

Včeraj je bilo v volilnem štabu ozračje zelo spremenljivo, saj so prvi neuradni izidi sprva kazali vstop stranke v parlament, a se je kasneje vzdušje poleglo in so člani pričeli ugibati, kaj je vzrok morebitnega slovesa od parlamenta. Vodja volilnega štaba Roman Žveglič je klub vsemu ostal optimističen in se ne boji za usodo stranke. Žveglič je še povedal, da če bi primerjali delo SLS na terenu z delom SMC, potem bi moral biti rezultat ravno obraten.

Dan po volitvah v SLS tako niso posebej pesimistični, so pa zato precej kritični do zmage Stranke Mira Cerarja. Kot je dejal Franc Pukšič, se ljudje niso pogovarjali o programih, ampak so ostali v oblakih.

Dosedanji poslanec Jakob Presečnik je dejal, da nedeljski izid ne pomeni začetek konca, in opomnil, da se bodo osredotočili na jesenske lokalne volitve, za katere imajo pripravljene močne kandidate, ki dobro delajo.

Po rezultatih vzporednih volitev, ki jih je pripravila Mediana, je več kot petina volivcev in volivk, ki so na prejšnjih volitvah namenili svoj glas SLS, tokrat glasovala za SMC. Presečnik ugotavlja, da je nova stranka privabila veliko različnih mnenj in da so se ljudje odločili za nekaj novega. Dodaja še, da bo stranka nadaljevala s sedanjih tempom in se bo pripravljala za naslednje državnozborske volitve.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.