|  Politika

Prva srečanja za novo koalicijo

© Borut Krajnc

Stranka Mira Cerarja (SMC) je povabila bodoče parlamentarne stranke na prva srečanja, ki bodo potekala od četrtka do sobote. Edina stranka, s katero se najverjetnejši mandar Miro Cerar ne bo sestal, je SDS. Več >>

Kot so dejali v SMC, bodo srečanja potekala brez prisotnosti medijev, zato tudi ni natančno znano, kdaj in kje bodo potekala. Zaenkrat tudi ni znano, ali se bodo odzvale vse povabljene stranke, razen SDS, ki so se ji zaprla vrata za nadaljnje pogovore, potem ko je Miro Cerar v predvolilni kampanji dejal, da ne bo šel v koalicijo s stranko, ki ruši temelje pravne države

Poleg tega so ugibanja o sestavi nove koalicije že pred napovedjo srečanj strank sprožile nekatere stranke, ki so dejale, da bodo vztrajale pri svojih programskih načelih.

Naj še spomnimo, da se je v parlament uvrstilo sedem strank, s 36 sedeži se na prvem mestu nahaja SMC, z desetimi ji sledi Desus, po šest jih imata SD in ZL, pet NSi in štiri ZaAB.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.