Tamara Kajtazović

 |  Družba

iPhone 6 že v Sloveniji

© Profimedia

Slovenskim Applovim navdušencem so že na voljo prvi telefoni iPhone 6, in sicer pri operaterjih Simobil in Tušmobil. Simobil je na slovenskem trgu ponudil 160 naprav, ki so v prodaji v treh trgovinah – v Ljubljani, Mariboru in Kopru ter v spletni trgovini. Več>>

Telekom Slovenije, sicer edini uradni prodajalec iPhone v Sloveniji, telefonov še nima v prodaji, vendar jih obljublja kmalu – v skladu z uradnim dogovorom, ki so ga sklenili z Applom. Dejali so, da ameriški Apple še ni objavil datuma začetka uradne prodaje najnovejših mobilnikov Iphone 6 in Iphone 6 Plus v Sloveniji. Simobil ima telefone že na voljo, saj jih nabavlja v skladu z nabavno politiko svojega lastnika skupine Telekom Austria, je pojasnil Miran Razoršek, vodje produktnega marketinga.

In cene? Za najbolj osnoven model, iPhone 6 16gb pri Telekomu obljubljajo akcijsko ceno 24,12 evrov na mesec z dveletno vezavo. Pri Simobilu enak model trenutno stane 32 evrov na mesec z dveletno vezavo na paket, ki stane 39,99 evrov na mesec, oziroma 39 evrov s paketom, ki mesečno stane 27,99 evrov. Tušmobil enak model ponuja za skupni mesečni strošek 53,90 evrov in takojšnjim plačilom 99 evrov za napravo. Model iPhone 6 Plus zaenkrat še ni na voljo v Sloveniji, vendar naj bi prišel kmalu.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.