Anže Lebinger

 |  Družba

RTV ukrepa hitro

© Bralka Mladine

Zaposlene na RTV Slovenija je pričakal grafit, ki opozarja na vprašljivost nedavnih kadrovskih menjav. Avtor grafita izraža podporo sedaj že nekdanjim novinarjem slovenskega javnega servisa. Na Mladini smo že poročali, da odgovorni na TVS javnosti niso obvestili, zakaj so se odločili za zamenjavo voditeljice Dnevnika Jelene Aščić in voditeljice oddaje Globus Helene Milinković. Brez službe so ostali tudi štirje novinarji informativnega programa. Pogodbe niso podaljšali Janezu Žuri, Andreju Laknerju, Ani Nadž in bivšemu novinarju Mladine Eriku Valenčiču.

© A. M.

Na dogajanje v hiši RTV-ja se je odzvalo tudi Društvo novinarjev Slovenije. Od RTV Slovenija zahtevajo javno pojasnilo ravnanj v preteklih dneh in tednih ter opredelitev do vse pogostejših očitkov, da vodstvo Informativnega programa TVS kadrovske poteze izvaja po kriterijih, ki so osebnega in ne profesionalnega izvora.

Pred nekaj meseci smo v Mladini objavili intervju z novo direktorico Televizije Slovenija dr. Ljerko Bizilj. Prav tako pa si lahko preberete tudi naš intervju z novinarjem Erikom Valenčičem.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.