IK, STA

 |  Politika

Ameriški podpredsednik Biden hvalil slovenskega predsednika Pahorja

Predsednik države Borut Pahor se je včeraj pred formalnim začetkom vrha procesa Brdo-Brioni v Zagrebu sestal z ameriškim podpredsednikom Josephom Bidnom. Ta je v prv vrsti pohvalil Pahorjevo pobudo za proces in njegovo prizadevanje, da teče naprej.

Biden je poudaril, da imajo ZDA imajo zelo velik interes za to regijo že zadnjih 25 let in dodal, da je zelo pomembno, da se v eni sobi sestajajo vsi predsedniki držav Zahodnega Balkana. "To je velik dosežek. Sam si za to prizadevam že 25 let," je dejal ameriški podpredsednik.

Pahor je na drugi strani povedal, da je namen tokratnega srečanja v Zagrebu predvsem podpora evropski perspektivi državam v regiji in perspektiva članstva v Natu za tiste države, ki to želijo. In da ostanejo odprta vrata za vse, ki si želijo vstopiti.

Ameriški predsednik Barack Obama je pretekli mesec na vprašanje o morebitni predsedniški kandidaturi podpredsednika Josepha Bidna, odgovoril, da se bo moral o tem Biden odločiti sam

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.