Boštjan Napotnik

 |  Mladina 42  |  Konzum

Obliznjeni prsti

Gordia, Ankaran

  • ocena: 4 / 5

hobotnica na taljato

hobotnica na taljato
© Boštjan Napotnik

Gostilna Gordia
Kolomban 13, Ankaran
Tel.: 05 651 30 85
www.gordia.si
Že po urniku je jasno, da je Gordia čisto blizu italijanske meje: kuhajo od srede do sobote od 12.00 do 15.00 in od 18.00 do 21.30, ob nedeljah od 12.00 do 16.30, ob ponedeljkih in torkih pa vinarijo.

Fino:
ravioli s kanočami
taljata iz hobotnice
semifredo

Ne tako fino:
hobotnično nabodalo

Oblizovanje prstov v fletni razgledni točki vas bo stalo kakšnih 30 evrov.

Ko je ondan najbolj razvpit prebivalec Dupleka začel napovedovati resen boj za nove odcepitvene podvige v naši domovini, je na twitter bliskovito priletela domislica najbolj nabritega prebivalca podtrojanskega Šentožbolta, Pižame, češ da se že veseli poslovne priložnosti, ki se mu ponuja kot potencialnemu lastniku duty-free shopa na novi meji. No, konzumovci, ki nas šiht večkrat požene tudi na vzhod, smo še vedno veliko bolj navdušeni nad tem, da se na Trojanah jedo krofi, kot pa da bi tam kupovali tobak in žganjice od bradatega gorenjca in se tresli pred tradicionalno strogimi in nepopustljivimi štajerskimi cariniki. Da ne bi še dodatno vznemirjali štajerskih županskih veličin s tem, da bi si jih »ogledovali kot nekakšne domorodce« (via Bojan Šrot), smo jo tokrat užgali v diametralno nasprotno smer, na sam jugozahodni konec domovine, kjer nekako osamljeno odmaknjen od glavne izletniške žile čepi Ankaran in nad njim, čisto ob laški meji, Kolomban.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: