Pozabljeni aids

Samo leta 2008 se je z virusom HIV okužilo okoli 350.000 novorojenčkov, in sicer med nosečnostjo in porodom ter z dojenjem. To je približno petina novih okužb.

Prepričanje, da bomo kmalu zajezili aids, je dvorezen meč. Okoli 30 milijonov ljudi po svetu živi z virusom HIV, še 30 milijonov se jih bo verjetno okužilo v prihodnjem desetletju, če se bo sedanji trend nadaljeval. Sredstva iz razvitih držav se zmanjšujejo - in to gibanje je treba spet obrniti. Hkrati se moramo zavedati, da je bilo za dobronamerne poskuse reševanja življenj porabljenih veliko milijard dolarjev, ni pa bila opravljena kakovostna presoja, kakšen je bil učinek teh naložb. Ob tem se velja zamisliti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.