Borut Mekina

15. 6. 2012  |  Mladina 24  |  Politika

Arogantno ministrstvo

Kljub protestu staršev, dijakov in vodstva največje mariborske srednje šole (SERŠ) ministrstvo nadaljuje postopek za njeno ukinitev

Dijaki prižigajo sveče pred največjo mariborsko srednjo šolo, ki jo želi ministrstvo ukiniti brez pogajanj.

Dijaki prižigajo sveče pred največjo mariborsko srednjo šolo, ki jo želi ministrstvo ukiniti brez pogajanj.
© Marko Vanovšek

S projektom združevanja srednjih šol namerava ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport na leto privarčevati približno 2,8 milijona evrov. Predvsem zato, ker bi z združevanjem šol delo izgubili ravnatelji, knjižničarji, svetovalni delavci in vzdrževalci učne tehnologije. Skupaj bi po načrtu ministrstva združevanje vplivalo na kar 10 tisoč dijakov, od Kočevja do Maribora. Minister Žiga Turk je o razlogih, zakaj šole pravzaprav združujejo, dal več nasprotujočih si izjav. Enkrat, da gre za varčevanje, potem da gre zgolj za združevanje na papirju, nazadnje pa je omenil, da sedaj v Sloveniji šole financiramo na glavo dijaka in ne na razred, »in razmišljamo, da bi šole organizacijsko združili, kar bi omogočilo preživetje tudi manj popularnim smerem«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.