Uredništvo

 |  Politika

Iskanje levičarskih ekstremistov

Kriminalisti na delu

Kriminalisti "na delu"

Danes so na Metelkovi okoli sedme ure zvečer kriminalisti našli molotovke in granitne kocke. Steklenice, na katerih so bile zvezane krpe in kocke naj bi bile spravljene v vrečki, ki je ležala ob zidu na Metelkovi. Na Metelkovi so policijski obhodi pogosti, a tokratno dogajanje je vseeno zelo sumljivo. Ena od obiskovalk AKC Metelkova je pri Gromki opazila osebe, ki so iz Mercatorjeve vrečke potegnili steklenice, ki so se ji zdele kot molotovke. Nato so iz te vrečke potegnili še eno vrečko, kjer je bilo po njenem pričevanju nekaj granitnih kock.

Te osebe so to fotografirale. Ona se jim je približala in jih vprašala, kaj se dogaja. Odgovorili so ji, da so kriminalisti, da so sredi postopka in naj se odstrani. To je storila in jih fotografirala pri delu, ki je trajalo še deset minut. Osebe so sedle v dva avtomobila, ki sta bila parkirana pri Gromki, in se odpeljale.

Da gre za verjeten poskus diskreditacije, nakazuje tudi dejstvo, da je bil s strani kriminalistov očitno obveščeni tudi novinar provladega Siol.net Aleksander Kolednik, kmalu za tem pa je sledila objava na Siolu o tem, da so na Metelkovi odkrili molotovke in granitne kocke. V članku je zapisano tudi uradno sporočilo policije, ki ga drugi mediji nismo prejeli. V njem policija sporoča, da so zasegli 15 steklenic z lahko vnetljivo tekočino in granitne kocke. "Policija ponovno poziva vse, ki se bodo jutri udeležili protestov, da protestirajo mirno. Prav tako naj ne nasedajo provokacijam posameznikov ali skupin, katerih cilj je izvrševanje kaznivih dejanj ali prekrškov. O nasilnih dejanjih, ki bi se lahko zgodila med protesti naj takoj obvestijo policiste, ki bodo ukrepali v skladu z danimi pooblastili," so dodali.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.