Stanka Prodnik Božič

10. 1. 2014  |  Mladina 2  |  Kultura  |  TV

Vrnitev odpisanih

Tedenski izbor legend

Peter Prevc, lani osmi, letos četrti, naslednje leto drugi na novoletni skakalni turneji?

Peter Prevc, lani osmi, letos četrti, naslednje leto drugi na novoletni skakalni turneji?
© TVS

Igor Pirkovič v Polnočni klub rad povabi ostarele pevce zabavne glasbe. Avtor himne SDS ter drugih narodno-zabavnih besedil in melodij se je prejšnji petek obdal z legendarnimi glasovi, kot jih je poimenoval. Alfi Nipič, Edvin Flisar, Lado Leskovar in Tulio Furlanič so tokrat s svojimi legendarnimi glasilkami malo peli in se veliko razburjali.

Samo pri nas so sedemdesetletni pevci »opuščeni program«, je jadikoval Leskovar. Ker Mick Jagger je tudi njihovih let, pa ga ni še nihče odpisal. Ja, dragi moji, ampak Jagger ne jamra kot nebogljene stare tetke. Polnočni klub pa je bil tokrat en sam jamr, jamr, jamr.

Šimfali so čez uredniško politiko, zgražali so se nad komercializacijo, se pritoževali, ker jih niso povabili na praznovanje ob 85-letnici Radia Slovenija, jadikovali so, da gre svet k vragu, da ni več vrednot, da na Evrovizijo pošiljamo Američane.

Jamrali so, ker za nastop v oddaji niso plačani. Tako kot Tomaž Domicelj v isti oddaji pri istem voditelju pred slabega pol leta. Če bi bili izza Bežigrada, bi dobili dva evra za žeton za avtobus, se je skušal pošaliti Pirkovič, ki očitno še vedno živi v času pred izumrtjem žetonov.

Zabave in šal smo bili spet deležni tam, kjer jih nismo pričakovali. Zadnjo tekmo novoletne skakalne turneje sta v ponedeljek popoldne na nacionalki komentirala Andrej Stare in Jelko Gros. Uprizorila sta pravi komentatorski stand-up, zato navijamo, da bosta legendi s starizmi in grosizmi popestrili čim več tekem na prihajajočih olimpijskih igrah. Pa čeprav je očitno, da bi si Stare raje dal zvrtat luknjo v koleno, kot nehal govorit »študijo«. Naj ti bo, Štare.

Z velikim treskom je kot torkova prva novica vseh dnevnikov v televizijski prostor ponovno vstopil tudi legendarni Gašpar Gašpar Mišič. S svojo pijansko šofersko nočno eskapado bi lahko nastopal v parodiji oglasa, v katerem si vozniki izmišljujejo domiselne izgovore, zakaj nimajo vinjete.

Ker on ne bi pijan sedel za volan službenega avtomobila, če ne bi bil prepričan, da je sposoben voziti. In bo itak imel službenega šoferja. In to se mu je zgodilo prvič. In že nekaj dni jemlje močna zdravila, ker je bolan. Res škoda, da vsega tega nismo slišali iz njegovih ust, ampak so morali izgovore, ki nimajo nobenega smisla, povzemati novinarji.

Tip nam je ponudil še en dokaz svoje vsestranske sposobnosti. Ob pol štirih ponoči je nalit in vklenjen v lisice, zjutraj pa že v službi sprejema kitajskega veleposlanika. Upamo, da si je vmes umil zobe, se stuširal in zamenjal oblačila.

Naj opozorimo še na en izjemni dosežek. POP-ova novinarka Ana-Marija Krese je zlezla v hladilnico, da je preizkusila in ponazorila, kako Američane te dni zebe pri minus 20 stopinjah. To, dragi moji, je raziskovalno novinarstvo. Zdaj čakamo, da se kateri od novinarjev napije, pogoltne par tablet in se gre za volan vživljat v kožo Gašparja Gašparja Mišiča.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.