Corruptio Medicus

Popravek

V članku Corruptio Medicus, v katerem sem pisal o korupciji v zdravstvu, sem v zaključku omenil primer podjetja Ortolab. Zapisal sem, da je decembra v Slovenj Gradcu nastal medicinski diagnostični center MDC Ortolab: »Gre za že drugo istoimensko podjetje družine Plešivčnik; prvo je ustanovil dolgoletni direktor slovenjgraške bolnišnice Drago Plešivčnik. Slednje je zadnji dve leti in pol posle sklepalo skorajda izključno s slovenjgraško bolnišnico ...« Poleg tega, sem zapisal, je podjetje prejelo tudi »40 tisoč evrov subvencije iz javnega sklada za podjetništvo«.

V zapisu je nastala napaka, saj soustanovitelj omenjenega podjetja ni dolgoletni direktor slovenjegraške bolnišnice Drago Plešivčnik. Bivši direktor slovenjegraške bolnišnice Drago Plešivčnik torej z omenjenim podjetjem ne sodeluje, ni njegov ustanovitelj in tudi ne more vplivati na poslovanje tega podjetja. Iz odvetniške pisarne Verstovšek, ki zastopa gospoda Plešivčnika, so še opozorili, da je »bilo sofinanciranje podjetja Ortolab v višini 40 tisoč evrov pridobljenih na javnem razpisu za izdelavo inovativnega produkta za endoskopsko kirurgijo in ne za Medicinski center«.

Ker sem gospoda Plešivčnika omenil v članku, v katerem sem pisal o korupciji, se za nastalo napako njemu in tudi vsej njegovi družini ponovno iskreno opravičujem.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.