Marjan Horvat

 |  Mladina 10  |  Politika

Socialistična Republika Slovenija

Z vstopom nove levice na slovensko in evropsko politično prizorišče se družbeni razvoj osredotoča na človeka, ki bo soodločal o možnostih za svoje delo in življenje

Matjaž Hanžek (TRS), Violeta Tomič (DSD) in Luka Mesec (IDS) v klasični revolucionarni pozi na ustanovitvi Združene levice v hotelu Union v Ljubljani.

Matjaž Hanžek (TRS), Violeta Tomič (DSD) in Luka Mesec (IDS) v klasični revolucionarni pozi na ustanovitvi Združene levice v hotelu Union v Ljubljani.
© Borut Krajnc

Minulo soboto so v dvorani ljubljanskega Hotela Union Stranka za trajnostni razvoj (TRS), Demokratična stranka dela (DSD) in Iniciativa za demokratični socializem (IDS) podpisale koalicijsko pogodbo o ustanovitvi koalicije, slovenske Združene levice. Ustanovni kongres stranke Iniciativa za demokratični socializem bo sicer to soboto, vendar so se predstavniki vseh treh strank že zdaj dogovorili za skupni nastop znotraj Stranke evropske levice na volitvah za Evropski parlament, ki bodo konec maja. V Evropi in tudi Sloveniji imamo po dolgih letih prvič resno politično iniciativo, ki zagovarja demontažo kapitalizma.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.