»Bog, narod, domovina«

P. Petrovčič je objavil krajši članek v zvezi s postavitvijo novega spomenika padlim domobrancem v Grahovem, v katerem navaja tudi del kulturnovarstvenega soglasja Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, OE Ljubljana. Ker je omenjeni povzetek pomanjkljiv in lahko pripelje do napačnega razumevanja našega stališča, prosimo, da objavite sledečo dopolnitev:

„ZVKDS, OE Ljubljana je po pregledu dokumentacije in izvedenem postopku za poseg v enoti Grahovo – Arheološko najdišče Grahovo, št. EŠD 10932, Cerknica – Kulturna krajina Cerkniškega jezera, št. EŠD 16286, že na podlagi vloge za izdajo kulturnovasrtvenih pogojev ugotovila, da je poseg s stališča varstva kulturne krajine sprejemljiv ter da izvedba predhodnih arheoloških raziskav ni več mogoča. Pri izdaji kulturnovarstvenega soglasja smo izhajali iz veljavnih prostorskih dokumentov občine Cerknica. Na osnovi teh aktov Zavod nima pristojnosti odločati o dimenzijah ter oblikovanju in izgledu novega obeležja, saj je to avtorsko delo.“

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.