Jure Trampuš

28. 3. 2014  |  Mladina 13  |  Politika

Provokacija

Cerkev je brez nadškofov, nasprotniki splava prirejajo maše v zdravstvenih ustanovah, država pa zavlačuje s pripravo novega zakona o verski svobodi

Bolnišnična kapela v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru

Bolnišnična kapela v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru
© Borut Krajnc

Ali lahko klinični center prepove opravljanje maše v svoji kapeli? Ali jo lahko prepove, ker naj bi bil del maše posebna molitev za nerojene otroke, za tiste, ki so umrli »med postopkom umetne prekinitve nosečnosti«? Je to kršenje verske svobode, gre za kaznivo dejanje oviranja verskih obredov? Med verniki je zaradi »prepovedi« maše završalo, pojavila se je peticija, pojavili so se očitki o nestrpnosti in kristjanofobiji, svet katoliških laikov je v posebni izjavi zapisal, da je »takšno ravnanje UKC v nasprotju z osnovnim poslanstvom ustanove – to je s službo vsem, ki so potrebni zdravstvene pomoči«.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.