Denis Vičič

 |  Mladina 31  |  Politika

Primc meče slabo luč na sodelavce

Namesto osem ur v službi raje na shodih v podporo Janši?

Aleš Primc nagovarja Janševe pristaše

Aleš Primc nagovarja Janševe pristaše
© Uroš Abram

Tiskovne konference, shode, prižiganje sveč pred sodiščem – vse to pripravljajo v Odboru 2014, odkar je Janez Janša zaprt na Dobu. V odboru je med dejavnejšimi Aleš Primc, sicer vodja Civilne iniciative za družino in pravice otrok in javni uslužbenec, zaposlen na ministrstvu za kmetijstvo.

Tiskovne konference odbora, ki se jih je udeležil v prostorih Inštituta Jožeta Pučnika, so bile tudi že ob 15. in 16. uri. To pomeni, da je moral z dela na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja oditi prej ali pa je ob koncu delovnika nenehno pogledoval na uro, da bi z Dunajske 160 do središča Ljubljane prišel pravočasno. Uslužbenci agencije lahko namreč na delo pridejo najprej ob sedmih zjutraj, odidejo pa najprej ob treh. K Primčevim delovnim nalogam sicer sodi tudi nadzor na terenu, daleč od pisarn agencije. Vprašanje torej je, ali delo, ki ga za vse državljane opravlja Primc, zaradi njegovega prostočasnega zavzemanja za nekoga v zaporu trpi. Janševi privrženci so sveče pred sodiščem prižigali tudi ob osmih zjutraj.

Iz agencije so sporočili, da je Primc junija izrabil pet dni letnega dopusta, sedemkrat pa je na delo prišel kasneje oziroma iz službe odšel prej. Julija, ko je potekala glavnina manifestacij Odbora 2014, je vzel tri dni dopusta, 12-krat pa ni oddelal osemurnega delovnika. Za odsotnost je vedno imel dovoljenje, podatki pa so še neuradni.

Kot so še pojasnili iz agencije, je Primčeva delovna učinkovitost primerljiva z učinkovitostjo sodelavcev. Pri čemer se postavlja vprašanje: kako učinkoviti so drugi uslužbenci oddelka za izvedbo kontrol ukrepov razvoja podeželja in kmetijskih trgov?

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.