Klemen Košak

21. 11. 2014  |  Mladina 47  |  Politika

Ukrepi za izredne razmere?

Mramor in Koprivnikar bi varčevala

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar in minister za finance dr. Dušan Mramor sta v začetku novembra pripravila nabor mogočih ukrepov, s katerimi bi lahko varčevale občine in država. Šlo naj bi za neformalno gradivo, ki ni v postopku obravnave in naj bi bilo trem občinskim združenjem poslano v premislek. Tako naj bi bilo obsežno zmanjševanje števila vzgojiteljic, zaradi katerega je sindikat zaposlenih v vzgoji in izobraževanju za 3. december že prijavil protest, zraven naključno. Kot pojasnjuje Katja Mihel Nagode z ministrstva za javno upravo, so gradivu »zgolj kot delovno gradivo z nekaterimi dopolnitvami« priložili varčevalne ukrepe, ki jih je neuspešno želela uveljaviti vlada Janeza Janše konec leta 2012.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.