Petra Tihole

21. 11. 2014  |  Mladina 47  |  Kultura

Plezalec po ledu

Kanadčan Will Gadd je eden tistih avanturistov, za katere ni nič nemogoče

Will Gadd na mogočnih kanadskih Helmcken Falls

Will Gadd na mogočnih kanadskih Helmcken Falls
© Christian Pondella

Eno najneverjetnejših plezališč na svetu se skriva v parku Wells Gray Provincial v kanadski provinci Britanska Kolumbija. Tamkajšnji mogočni slap, Helmcken Falls, obdan z gozdovi, je s svojimi 131 metri četrti največji v Kanadi. Zaradi ogromne količine vode nikoli ne zamrzne, niti pozimi. Nastane pa ogromna ledena stena, polna različno velikih krhkih ledenih bodal. Po prepričanju mnogih gre, kar se ledenih površin tiče, za najbolj noro in tvegano plezalno območje na svetu. Mogočna poledenela stena ni primerna za vsakogar, obiščejo jo predvsem tisti avanturistični plezalci, ki premikajo meje alpinizma.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.