Denis Vičič

 |  Družba

Kriza in njen konec

Danes, 24. 11., bo v Atriju ZRC SAZU potekal kolokvij z naslovom »Kriza in njen konec«. Na vprašanja, ali je krize konec, kaj razrešujejo tisti, ki razrešujejo krizo, ali lahko pravo lovi korak s krizo ali pa ga bo kriza prehitela in ali bo narava čakala na konec krize, bodo odgovarjali Peter Klepec, Luka Omladič, Vasilka Sancin, Maša Kovič Dine, Boštjan Nedoh, Gorazd Kovačič in Tadej Troha. Kolokvij se začne ob 15. uri.

Kolokvij, ki ga organizirajo Filozofski inštituti ZRC SAZU, Knjigarna Azil in Društvo za teoretsko psihoanalizo, bo z uvodno predstavitvijo začel filozof Peter Klepec, ki bo govoril o diskurzu v krizi.

Luka Omladič, ravno tako filozof, bo imel predavanje z naslovom »Ekosistemske storitve: okoljska kriza in trg z naravo«.

Pravnici Vasilka Sancin in Maša Kovič Dine, predavateljici na ljubljanski Pravni fakulteti, bosta predstavili poglede na sporni čezatlantski trgovinski sporazum. Poskušali bosta odgovoriti na vprašanje, ali bi uvedba sporazuma pomenila pot iz krize ali njeno poglabljanje.

Boštjan Nedoh, raziskovalec Filozofskega inštituta ZRC SAZU, bo imel predavanje »Kriza: od cikličnosti k nepovratnosti«.

Sociolog Gorazd Kovačič s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani bo razmišljal o tem, kako se pod pretvezo reševanja krize podaljšuje finančna ekspanzija kapitalizma.

Zadnji bo nastopil filozof Tadej Troha s predavanjem »Nepovratno proti nepovratnemu: kriza in brezčasje«.

Kolokvij se bo zaključil ob 21. uri.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.