Tamara Kajtazović

 |  Mladina 3  |  Politika

Protiislamske nalepke

Sovražni govor na ulicah Ljubljane

Sovražni letak

Sovražni letak
© Twitter

Na izložbenem oknu prodajalne kebaba v Ljubljani so se pojavile nalepke z napisom »Eurorabia? Ne, hvala,« ki pozivajo k »zaustavitvi islamizacije Evrope«. Nestrpni posamezniki so nalepke najverjetneje dobili pri organizaciji Avtonomni nacionalisti, ki na svojih spletnih straneh ponuja še več gradiva s sovražno naravnano vsebino. Nalepke so se pojavile le nekaj dni po terorističnem napadu islamskih skrajnežev na francoski satirični časnik. Dr. Gorazd Kovačič s Filozofske fakultete v Ljubljani pravi, da manjše organizirane skupine skrajne desnice take dogodke pogosto izkoristijo, da izražajo nestrpnost. »Ekstremistični desničarski diskurz je po navadi najbolj izražen ravno v času družbenih prelomov, ki jih zaznamujejo posamezni dogodki,« pojasnjuje tudi dr. Andreja Vezovnik s Fakultete za družbene vede. Bolj ali manj očiten protiislamski oziroma ksenofobni diskurz je v Sloveniji stalnica in se vleče že od sedemdesetih let prejšnjega stoletja, dodaja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.