Klemen Košak

13. 2. 2015  |  Mladina 7  |  Družba

Novi viktorji

Pri novi oddaji bo sodeloval izjemno dragoceni direktoričin sin

Od 7. marca bodo gledalci prvega programa Televizije Slovenija spremljali serijo novih oddaj Ne se hecat. Vodila jih bosta Nina Osenar in Boris Kobal, član ekipe bo tudi Bine Bizilj, sin direktorice TV Slovenija Ljerke Bizilj. Iz službe za odnose z javnostjo RTV Slovenija so zatrdili, da ne gre za nepotizem. Izvajalce oddaje so izbrali na podlagi odprtega javnega povabila, ki ga je 3. decembra lani podpisal Mario Galunič. Za izvajalca nove sobotne oddaje je bilo izbrano podjetje Nacionalni AV center, potem ko je prijavljene zasnove oddaj ocenila strokovna komisija. Bine Bizilj sodeluje kot član kreativne oziroma scenaristične ekipe.

Galuničev predhodnik Janez Lombergar je dal drugačno pojasnilo. Pravi, da so se na RTV že dlje trudili, da bi (ponovno) sodelovali z Biziljem. »O sodelovanju kolege Bineta Bizilja se sicer še nismo konkretno pogovarjali, ves čas pa je pri meni, ko sem bil v vlogi v. d. odgovornega urednika razvedrilnega programa, obstajal velik interes, da bi se Bine Bizilj vrnil v naš televizijski ustvarjalni krog … Na moje povabilo je takrat pripravil več zasnov za razvedrilne oddaje,« je povedal. Bizilj je s TVS sodeloval že večkrat in je od nje od februarja 2011 do avgusta 2013 prejel 56.860 evrov.

Kljub različnim zgodbam, kako je Bine Bizilj spet pristal na RTV, se v javnem zavodu uradno vsi strinjajo, da se je to zgodilo zaradi njegovih sposobnosti. »Gospod Bizilj ni novinec, njegove reference so znane,« pravijo v službi za odnose z javnostjo. Lombergar trdi, da je »izjemno dragocen sodelavec«, in to zaradi »svojega znanja, izkušenj, delovne zavzetosti in kreativnega potenciala«.

»Kar se mene tiče,« poudarja Bizilj »veste, da sem sodeloval pri oddajah Tistega lepega popoldneva, As’ ti tud not padu, Misija Evrovizija, EMA, Zadetek v petek in Jebela cesta. To so največje oddaje, ki so skupaj dobile, ne vem, dvajset viktorjev.« RTV se tako lahko upravičeno veseli novih nagrad. Da si je Bine Bizilj plačo na TVS pridobil ravno v času, ko je njegova mama dr. Ljerka Bizilj direktorica te televizije, je čisto naključje.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.