Urša Marn

28. 8. 2015  |  Mladina 35  |  Ekonomija

Smo že iz krize?

Kako daleč od resničnega okrevanja je slovensko gospodarstvo

Kmetijski sejem v Gornji Radgoni

Kmetijski sejem v Gornji Radgoni
© Bobo

Gospodarska rast v Sloveniji traja že poldrugo leto in je med najvišjimi v Evropski uniji. Formalno torej nismo več v krizi. Da nismo več v krizi, je maja v intervjuju za Mladino dejal tudi finančni minister Dušan Mramor. »Težko bi rekli, da smo v krizi, če imamo 2,6-odstotno gospodarsko rast. Po izračunih urada vlade za makroekonomske analize in razvoj ter tudi po izračunih evropske komisije je naša gospodarska rast nad potencialno, zato ne moremo trditi, da smo v krizi.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

 • Dr. France Križanič, Ljubljana

  Smo že iz krize?

  V članku Urše Marn »Smo že iz krize?« (str. 26 v 35. številki letošnje Mladine) je zapisan stavek: »Primarni proračunski primanjkljaj, pri katerem je izločena cikličnost, je aprila letos glede na april lani prvič po dolgih letih znašal +0,3 odstotka BDP-ja, se pravi, da smo dosegli celo presežek. « Primarni proračunski primanjkljaj ali presežek izračunamo tako, da od javnofinančnih odhodkov odštejemo izdatke za... Več