Dvojni obraz katoliške cerkve

Kako se begunska kriza s pridom lahko izkoristi v strankarske interese, nam lepo ponazarja shod jurišnikov SDS v Šenčurju.

Da sta vrhova SDS in katoliške cerkve v Sloveniji tesno povezana je to splošno znano dejstvo. Papež Frančišek, kjerkoli se javno pojavi, velik del svojega sporočila namenja ravno begunskemu vprašanju. Poudarja, kako je potrebno v duhu krščanstva tem ljudem pomagati. Cerkev uči, kako je ves Kristusov evangelij prežet z usmiljenjem, predvsem do tistih, ki so tega potrebni.

Sedaj pa poglejmo, kaj se dogaja v našem parlamentu, ko teče razprava o begunski krizi. Najbližje pozivom papeža Frančiška so predstavniki skrajne levice, stranke ZL, torej stranke ateističnih nazorov. Najbolj radikalnih pogledov do tega vprašanja, pa ravno stranki desnice, oziroma skrajne desnice, stranki teističnih nazorov. Vse to potrjuje že davno ugotovljeno, da je vero mnogo lažje deklarirati, kot jo živeti. Še najbolj žalostno pri vsem tem je, da se na usodi teh ljudi bije bitka za oblast. Ko se kler in politika spajdašita, tam ni več duhovnosti, je zgolj in samo borba za oblast in materialne koristi.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.