Borut Mekina  |  foto: Uroš Abram

29. 4. 2016  |  Mladina 17  |  Politika

»Nujna je ustanovitev nove evropske antifašistične koalicije«

Dr. Svetlana Slapšak

antropologinja

Akademsko kariero je začela z dolgimi debatami na domu beograjskega akademika Milana Budimirja o zgodovinskem pomenu zelja. Bila je disidentka, borila se je za svobodo izražanja, za pravice žensk, pisala peticije in postala redna profesorica za antropologijo antičnih svetov, spolov ter balkanologije na bivši Fakulteti za podiplomski humanistični študij v Ljubljani. Ko danes mnogi menijo, da lahko Evropo reši le še več demokracije, medtem ko celo v Avstriji na demokratični način zmaguje skrajna desnica, je za pomoč treba prositi dr. Svetlano Slapšak – eno največjih strokovnjakinj za antiko pri nas.

Ta konec tedna je v prvem krogu na avstrijskih predsedniških volitvah zmagal predstavnik skrajne desnice. Naj opustimo upanje v demokracijo?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.