Goran Kompoš  |  foto: Miha Fras

 |  Mladina 24  |  Kultura  |  Dogodki

Avanturizem par excellence

Po petih letih so se v Ljubljano vrnili Newyorčani Battles

»Mi smo Smeti,« je Dave Konopka, član newyorške trojice Battles, z dvoumnim nagovorom pozdravil solidno polno veliko dvorano Kina Šiška.

»Mi smo Smeti,« je Dave Konopka, član newyorške trojice Battles, z dvoumnim nagovorom pozdravil solidno polno veliko dvorano Kina Šiška.

»Mi smo Smeti,« je Dave Konopka, član newyorške trojice Battles, z dvoumnim nagovorom pozdravil solidno polno veliko dvorano Kina Šiška v Ljubljani. Ja, s kolegom Ianom Williamsom, iz zasedbe, ki že štirinajst let piše novo rockovsko poglavje, sta nekaj dni pred koncertom preživela v Ljubljani in se očitno seznanila s tukajšnjimi navadami obiskovanja koncertov. Le dva dni prej je namreč zasedba Garbage isto dvorano zlahka razprodala, oba koncerta pa sta bila vrhunca »Šiškinega supertedna«, v katerem smo v živo lahko slišali še škotske himnične rockerje Biffy Clyro in skandinavske sintpop/rock posebneže Liima. No, kljub »polnim trebuhom kranjskih klobas« je bil Battles tudi tokrat daleč stran od kakšnega rockovskega smetja, nagovor, ob katerem se je zakrohotala vsa dvorana, pa je bil znak, da smo vsi na isti valovni dolžini.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.