Boštjan Napotnik

 |  Mladina 11  |  Konzum

Velika modrina

Tu tamo, Mošćenice

  • ocena: 4 / 5

Črna rižota z razgledom

Črna rižota z razgledom

Konoba Tu tamo
Mošćenice 50, Hrvaška
Tel.: +385 51 737 23
Zdajle, v predsezoni, Tu tamo obratuje od petka do nedelje od 13. do 22. ure; v sezoni bodo verjetno dodali še kakšen dan, pozimi najbrž kakšnega odvzamejo.

Ambient:
z okusom prenovljena stara konoba na robu Mošćenic z izjemno razgledno terasico in nevsiljivo muziko v zvočnikih

Napitki:
poleg odprte malvazije za 10 evrov na liter ponujajo koncizno selekcijo belih in rdečih ištrijanov ter za prgišče proseških penečkotov; pivopivci boste izbrali san servolo

Dostopnost:
v Mošćenice se lahko povzpnete z avtom; lahko pa premagate nekaj več kot 700 stopnic, ki do tja skozi senčnati gozd vodijo s plaže v Mošćenički Dragi; za gibalno ovirane je zaprek v mestecu in konobi preveč

Fino:
vse hladno iz morja
črna rižota
jagnječje stegno

Ne tako fino:
prepičla izbira sladic

Marinirani inčuni stanejo 6, rakovica in surovi škampi 12, njoki z golažem 11, jagnječji zrezek 15, lignji 16, črna rižota 13, palačinke 4,5, krostata pa 3,5 evra.

»Kot da bi ga zgoraj zglancali z jelenovo kožo, spodaj pa speglali s parnim likalnikom!« se je nad veliko svetlo zgornjo in malo manjšo temno spodnjo modrino v očesu navduševal iz zimskega spanja prebujeni Konzumov svetovalec za obmorske aktivnosti. Dih jemajoči pogled na Reko (s še belim Snežnikom v ozadju), Kraljevico, Cres, Krk (in vse vmes in še čez) si je tokratna ekspedicija prislužila z dih spodbujajočim špancirjem po skozi gozd speljanih stopnicah, ki so nas s plaže v Mošćenički Dragi pripeljale direkt do terase pred nekaj leti obnovljene konobe Tu tamo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: