Uredništvo

 |  Politika

Kadunc kot edini kandidat novi generalni direktor RTV Slovenija

Tik pred današnjim glasovanjem je svojo kandidaturo umaknil Marko Filli, edini protikandidat Igorja Kadunca

Igor Kadunc, novoizvoljeni generalni direktor RTV Slovenija

Igor Kadunc, novoizvoljeni generalni direktor RTV Slovenija
© Borut Krajnc

Igor Kanduc, edini kandidat in nekdanji pomočnik generalnega direktorja RTV Slovenija za poslovno področje, je danes na glasovanju za novega generalnega direktorja RTV Slovenija na zasedanju programskega sveta nacionalne televizije prejel 20 glasov.

Za izvolitev na mesto generalnega direktorja nacionalne mora kandidat v 29-članskem programskem svetu zbrati najmanj 15 glasov. Osem glasovnic je bilo neveljavnih, en programski svetnik je bil odsoten.

Kadunca visoka podpora svetnikov ni presenetila. Za MMC je po glasovanju povedal, da je po umiku kandidature Marka Fillija pričakoval še kak glas več, "pa ne zato, ker bi bil edini kandidat, ampak zato, ker verjamem, da so svetniki prepoznali, da nekaj vem in znam".

"Od mene ne pričakujete revolucije, taka hiša je ne prenese." 

V programu novega generalnega direktorja je vredno izpostaviti, da se bo očitno najprej lotil oblikovanja skupine za spremembe, saj po njegovem mnenju brez sprememb na mnogo področjih ne bo šlo. Poudaril je, da je potrebno najti tiste vodje in odgovorne urednike, ki bodo pripravljeni sodelovati pri reševanju težav in potem tudi sodelovati pri izvajanju dogovorjenega, še poroča MMC. 

Na očitke nekaterih svetnikov o pomanjkanju programske vizije je Kadunc odgovoril, da generalni direktor programa ne določa samostojno: "Od mene ne pričakujete revolucije, taka hiša je ne prenese." 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.