Boštjan Napotnik

21. 7. 2017  |  Mladina 29  |  Konzum

Omejena ponudba

Taman, Ljubljana

 • ocena: 3 / 5

Pisani sendviči

Pisani sendviči

Taman Organic
Nazorjeva 3, Ljubljana
Tel.: 031 884 844
Organsko okušanje lahko od ponedeljka do petka izvajate od 7. do 22., ob sobotah pa od 9. do 16. ure.

Ambient:
kot med Nazorjevo in pasažo MGL z minimalističnim stolovjem, finim firbcajočim pogledom skozi veliko okno na Nazorjevo in loungevsko žolca muziko v ušesih

Napitki:
nekaj penin iz radgonske kleti, dve ali tri polnitve Šumenjaka in Rodice in nekaj hecnih oh in sploh bio/brezglutenskih pirov, med njimi tudi spodoben belgijski blanche brunehaut

Dostopnost:
tole je za pešake; je pa res, da za gibalno ovirane ni zaprek

Fino:
testenine s hišnim pestom
sendviči

Ne tako fino:
grahova juha z limeto

Barvit sendvič stane 3, dnevna juha 3,2, pašta in zapečena polenta sta po 7,9, presna nougat tortica pa 4,9 evra.

»Z organi sicer nimam nobenih resnih težav; nasprotno – rad jih tudi jem, a kratek oddih od klasičnega slovenskega oštarijskega mesovja mi bo verjetno vseeno dobro del,« je ob ukazovalno-motivacijskem podnapisu Okusi organsko, ki na Nazorjevi spremlja tablo z imenom tam pred nekaj meseci odprtega lokala Taman, začel duhovičiti eden iz tokratne Konzumove trojke. Organsko v primeru konkretnega bistrojčka pomeni več reči: hrana, ki jo kuhajo, je večinoma veganska (ali vsaj vegetarijanska), vina in piva ponosno nosijo bio in brezglutenske certifikate, tortice v hladilni vitrini so presne – skratka, za jedce z jasno izraženimi prehranskimi usmeritvami je Taman nova ljubljanska safety cona, v kateri jim iz natakarjev ni treba vleči tistih dveh ali treh reči, ki jih sicer – recimo jim navadne – restavracije pripravljajo zanje.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €