Borja Močnik

15. 9. 2017  |  Mladina 37  |  Kultura

Klan v ospredju: Wu-Tang Clan

Ljubljanski koncert znanega ameriškega raperja Ghostfacea Killaha je odlična iztočnica, da se spomnimo ene najbolj kultnih in revolucionarnih hiphop zasedb vseh časov, katere član je bil in je še vedno tudi sam

Ena bolj svežih fotografi j WWuu--TTaanngg Clana: zgoraj si od leve proti desni sledijo Mathematics, Masta Killa, Ghostface Killah, Raekwon, Inspecta Deck, Method Man, Capadonna, GZA, U-God, spodaj pa čepi RZA.

Ena bolj svežih fotografij Wu-Tang Clana: zgoraj si od leve proti desni sledijo Mathematics, Masta Killa, Ghostface Killah, Raekwon, Inspecta Deck, Method Man, Capadonna, GZA, U-God, spodaj pa čepi RZA.

Leta 1993 je Billboard kot največji glasbeni hit v umetni kategoriji »hiphop« pribeležil komad Informer kanadskega reggae izvajalca Snowa. Hardcore rap zanesenjaki se temu lahko le kislo nasmejejo. Po prodaji plošč so hiphopu tisto leto gladko kraljevali izvajalci z zahodne obale ZDA. Leta 1993 je bila daleč, daleč najbolje prodajana hiphop plošča Doggystyle Snoopa Doggyja Dogga. Na drugem mestu se je znašla plošča skupine Cypress Hill s trikrat manj kupci.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.