Peter Petrovčič  |  foto: Uroš Abram

 |  Mladina 37  |  Politika  |  Intervju

Mojca Špec Potočar, direktorica urada za migrante

Slovenija ima že več kot pol leta poseben urad, katerega naloga je skrb za prosilce za azil in begunce. Govorili smo z njegovo direktorico.

Ko je bila Mojca Špec Potočar spomladi imenovana za v. d. direktorice urada, ki zahteva specifična znanja, je to marsikoga presenetilo, saj s tega področja ni imela praktično nikakršnih referenc in tudi ne potrebnih znanj. Očitno je, da se je v času opravljanja vršilke dolžnosti naučila marsičesa, poleg tega priznava, da se še vedno uči.

Z nekaterimi njenimi pogledi na vprašanja na področju azilne politike se lahko strinjamo, z drugimi ne. Do dosedanje vladne azilne politike pričakovano ni kritična, a hkrati poudarja, da bi Slovenija na tem področju lahko storila več. In, pravi, tudi bo. Držimo pesti, da bo stala za svojimi besedami in da bo za njenimi besedami stala tudi vlada, ki je urad ustanovila. In tudi prihodnje vlade. Stanje na tem področju namreč ne glede na to, kaj pravi direktorica urada za migrante, ni dobro.

Je tujec, ki pride v Slovenijo, priložnost za odpiranje in bogatenje sicer dokaj zaprte slovenske družbe?

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.