Javno pismo Odprto pismo vodstvu RTV Slovenija

Resnično imam dovolj uravnoteženosti vašega programa, bolj ali manj prisotnega sovražnega govora, ki ga poimenujete svoboda govora ter resničnih nesramnosti, ki jih poimenujete ponesrečena šala.

Kje je za vas meja, da bi poimenovali dogodke in stvari s pravim imenom? Ali je potrebno, da se grožnja v sovražnem govoru uresniči, ali res mora nekdo umreti, da boste prišli do sklepa, da je vrag šalo vzel in boste ukrepali?

Pika na i v dogajanjih v vaših programih, predvsem televizijskih, je bil komentar o pisemskih pošiljkah s prahom, ki da so ponesrečena šala.

Pričakujem opravičilo vodstva RTV Slovenije in še posebej gospe Rosvite Pesek, ne le tistim, ki so pisma prejeli, temveč vsem gledalcem.

Menim, da mora biti nacionalna TV prva, ki sovražni govor poimenuje s pravim imenom, kot tudi da taka nesprejemljiva dejanja obsodi, saj je med drugim naloga nacionalnih programov tudi izobraževanje.

Pa brez zamere.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.