Staš Zgonik

19. 10. 2018  |  Mladina 42  |  Politika

Tri milijarde evrov na pladnju

Kako Slovenija črpa evropska sredstva in zakaj nastajajo zaostanki 

Prenovljeno vodno zajetje in vodarna Malni. Več kot polovico sredstev (24 milijonov evrov) je prispevala Evropska unija.

Prenovljeno vodno zajetje in vodarna Malni. Več kot polovico sredstev (24 milijonov evrov) je prispevala Evropska unija.
© Foto atelje Postojna, Občina Postojna

V Planini pri Postojni so prejšnji teden s slovesnim odprtjem prenovljene vodarne Malni, ki s pitno vodo oskrbuje prebivalce območja Pivke in Postojne, simbolično končali zadnji večji projekt obsežne prenove dotrajanega vodovodnega sistema. Več kot 20 tisoč ljudem s tega območja ne bo več treba, tako kot v preteklosti, pogosto prekuhavati vode. Za prenovo, ki je vključevala tudi zamenjavo več deset kilometrov cevi, so namenili 41 milijonov evrov. Skoraj 24 milijonov evrov je bilo evropskih kohezijskih sredstev.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.