Oko iz Mordorja

Preseneča me že besedilo sicer meni pravičnostno, trezno naravnanega pisca pisem Jožefa Praprotnika, tokrat pa menim, da je z napadom na glavnega tožilca Draga Šketo močno zgrešil.

Njegov »greh« je izjava:«Tožilstvo je strogo strokovna funkcija in o imenovanju naj ima glavno besedo stroka in ne politika.« Seveda močno podpiram stroko na vseh ravneh, to je vendar sad pameti, praviloma tudi poštenja in najbolj usposobljeni del družbe, ki tej družbi tudi največ doprinese. Sem bolj pristaš tehnične, strokovne vlade, kot pa to, da često odločajo popolni nepoznavalci in še krasno so plačani za to. Za politiko se nikakor ni bati, da se ne bo vmešala, če le gre za akterjev osebni ali strankarski interes. Četudi bi bil dokazni postopek mnogo manj zahteven, kot je zdaj.

Da se ne bi preveč zapletal o pristojnostih stroke in politike: tudi neko prejšnjo stroko je izoblikovala politika skupaj s stroko. D. Šketa pa navaja nam že znan visok dokazni postopek, na podlagi katerega bodo vsak čas izpustili oziroma oprostili čisto vse barabine večjega kalibra, kot se to zdaj več kot očitno dogaja. Njegovo izjavo, Šketovo, torej razumem, da se zavzema za več »stare« politike/stroke, ki je bila brez prigovora bolj strokovna, beri bolj poštena. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.