Borut Mekina

25. 1. 2019  |  Mladina 4  |  Politika

Oshkoshi se prevračajo

Obrambno ministrstvo pravi, da kupljene štirikolesnike v ZDA že uporabljajo. Res?

Oshkoshe, ki jih kupuje tudi Slovenija, so ta mesec prvič dobavili vojski ZDA. Ni se dobro končalo.

Oshkoshe, ki jih kupuje tudi Slovenija, so ta mesec prvič dobavili vojski ZDA. Ni se dobro končalo.

Ministrstvo za obrambo z nakupi orožja res nima sreče. Spletni portal Business Insider je ta teden poročal, da je prvi od štirikolesnikov znamke Oshkosh, ki so jih ta mesec v testno uporabo dobili ameriški vojaki v Georgii in ki jih kupuje tudi slovensko obrambno ministrstvo, končal na boku. V ameriški prvi oklepni brigadi, kjer jim je vozilo uspelo preizkušati zgolj štiri dni, so na Twitterju objavili sliko prevrnjenega vozila, tiskovni predstavnik brigade Pete Bogart pa je sporočil, da so vozila sicer zelo »mehka« med vožnjo, imajo pa »drugačne vozne lastnosti« od hummerjev, s katerimi jih želijo nadomestiti. Podjetje Oshkosh je imelo sicer že v preteklosti težave pri razvoju omenjenih štirikolesnikov, ki naj bi bili zaradi svoje višine nestabilni.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.