Plačljive žaljivke

V skladu z Zakonom o medijih zahtevamo popravek navedbe v članku z naslovom Plačane žaljivke, ki ste ga objavili dne 13. 9. 2019 na spletu in v tiskani izdaji Mladine št. 37, stran 15.

V njem je avtor zapisal: Andrejo Slameršek je intervju z žaljivimi obtožbami zmotil do te mere, da se je odločila zahtevati popravek. Čakalo jo je presenečenje. Odgovorni urednik Posavskega obzornika ji je sporočil, da gre za plačan intervju, za oglas, ki ne spada pod uredniško pristojnost in tako tudi nima pravice do popravka. Andreja Slameršek ni imela druge možnosti, kot da se zaradi zapisov pritoži na oglaševalsko razsodišče.

To namreč ne drži. Gospe Slamerškovi (da smo komunicirali z njo, smo izvedeli iz drugih medijskih objav, saj se pod dopise, ki jih je pošiljala nam, ni nikoli podpisala), smo v prvem odgovoru na njeno zahtevo po objavi popravka potrdili prejem dopisa, pri tem pa smo ji res pojasnili, kar navajate v članku (da je bil naročen članek, na katerega se nanaša popravek, objavljen v posebnem okvirju, z drugačnim fontom kot novinarski članki in z logotipom podjetja namesto podpisa, s čimer je po našem mnenju dovolj jasno, da ne gre za avtorski članek), nismo pa zavrnili objave. Prikaz nasprotnih dejstev, kot ga je naslovila, smo namreč objavili v prvi možni izdaji časopisa, to je v številki 13, 27. 6. 2019, o čemer se lahko prepričate tudi na tej povezavi: https://www.posavskiobzornik.si/arhiv-obzornikov/2019/1319. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.