Kamniška zveza

Matej Pirc, glavni izvršni direktor DUTB, je v odzivu na naš članek v prejšnji Mladini zapisal, da Matej Jančar nikoli ni bil pristojen za upravljanje z DUTB-jevim lastniškim deležem podjetja Menina in tudi ni sodeloval v procesu prodaje družbe Menina: »Matej Jančar je namreč v DUTB zadolžen za upravljanje terjatev, medtem ko družbo Menina DUTB kot kapitalsko naložbo upravlja druga organizacijska enota, ki je zadolžena za upravljanje kapitalskih naložb.« Gospoda Pirca bi rad sedaj javno prosil, naj nas popravi, kje se motimo: Torej, v letnih poročilih družbe Menina lahko preberemo, da je bil Matej Jančar od leta 2012 član nadzornega sveta družbe Menina, od leta 2013 naprej pa je bil tudi predsednik nadzornega sveta. Na tej funkciji je v družbi Menina kot predstavnik delničarjev. Tako piše v letnih poročilih družbe. Gospod Pirc, a je v teh letnih poročilih napaka?

Če ni napaka, je ali ni gospod Jančar v nadzornem svetu Menine predstavljal delež, ki ga ima oziroma ga je v Menini imela DUTB? In če je v nadzornem svetu predstavljal kapitalski delež DUTB, kako se je potem lahko izločil, ko je DUTB ta delež prodajala? To nas res zanima. Ali recimo zadnji dve leti ni hodil na seje nadzornega sveta? Je bil v DUTB zaklenjen v nekakšni varni sobi, medtem ko se je s primerom ukvarjala »druga organizacijska enota«?

Bralcem bi se rad opravičil, da moramo na ta način gospoda Pirca spraševati po informacijah, v pojasnilo dodajamo, da DUTB na naša novinarska vprašanja žal ni hotela odgovarjati. Na naše konkretno vprašanje glede Mateja Jančarja nam je recimo DUTB odpisala, da sprašujemo »po podatku interne narave, ki ga ne komentiramo.« Lep pozdrav.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.