IK, STA

8. 1. 2020  |  Svet

Iran napadel ameriška oporišča, slovenske vojake bodo evakuirali

Iran izstrelil balistične rakete na najmanj dve oporišči z ameriškimi in koalicijskimi vojaki v Iraku, slovenski vojaki so že na varnem, a še vedno v Iraku

Pripadniki Slovenske vojske med urjenjem v tujini

Pripadniki Slovenske vojske med urjenjem v tujini
© Slovenska vojska

Ministrstvo za obrambo se je zaradi napada na letališče v Erbilu odločilo iz tamkajšnje baze evakuirati šest pripadnikov Slovenske vojske na misiji Neomajna odločenost. Evakuacija bo izvedena skupaj z nemškimi partnerji, so sporočili z ministrstva.

Z odločitvijo je seznanjen predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor, ki se je skupaj z ministrom za obrambo Karlom Erjavcem ter načelnico generalštaba Slovenske vojske generalmajorko Alenko Ermenc danes zgodaj zjutraj preko videokonference pogovarjal s pripadniki Slovenske vojske v Erbilu.

Z odločitvijo je minister Erjavec seznanil tudi predsednika vlade Marjana Šarca.

Vsi pripadniki Slovenske vojske se počutijo dobro, med napadom na letališče v bližini baze Stefan v Erbilu so bili v zaklonišču v bazi, so še sporočili z ministrstva.

a-Vj7qyjmws

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.