Popravek 

Na podlagi 26. člena Zakona o medijih (ZMed-UPB1, Uradni list RS, št. 110/2006 z dne 26.10.2006) zahtevamo objavo našega popravka napačnih in neresničnih navedb

V članku z naslovom “Sodišče: Natalija Polenec se vrača na direktorsko mesto”, objavljenem na spletni strani tednika Mladina, z dnem, 10. februarja 2020, je novinarka Pia Nikolič zapisala:

"Gre za enega od primerov, na podlagi katerih se je SD, ki trenutno skrbi za ministrstvo za kulturo, očitalo strankarsko kadrovanje. Barbara Juršič naj namreč ne bi imela izpolnjenih vseh pogojev za mesto direktorice muzeja, ukvarjala naj bi se predvsem s prevajalstvom, ki pa z muzejsko dejavnostjo nima prav veliko skupnega. Vendar pa ima po naših informacijah Juršič zato zelo dobre stike z omenjeno stranko. Iz vrst stranke SD, ki ji te dni očitajo kadrovanje na kulturnih institucijah, po naših informacijah prihaja tudi tast nove direktorice muzeja Barbare Juršič Franc Lobnik, ki je celo nekdanji kandidat za ministra. Barbara Juršič je namreč partnerica Matjaža Lobnika, njegovega sina, s katerim imata tudi produkcijsko-prevajalsko podjetje Piktorama."

To ne drži!

"Barbara Juršič ni in nikoli ni bila članica SD, prav tako ne držijo navedbe novinarke, da ima gospa Juršič zelo dobre stike s stranko SD. Na centrali stranke gospe Barbare Juršič ne poznamo. Prav tako nam niso znane njene sorodstvene povezave, tudi ne s Francem Lobnikom, ki prav tako ni član Socialnih demokratov in v tej zvezi ni bil v kontaktu ne s stranko SD in ne z ministrom mag. Zoranom Pozničem.

Imenovanje direktorjev javnih zavodov je v pristojnosti ministra za kulturo, ki zanje tudi odgovarja. Zato so očitki vaše novinarke, da gre v omenjem primeru za strankarsko kadrovanje, neresnični."

mag. Dejan Levanič,
glavni tajnik SD

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.