Za narodov blagor

Spoštovani, po dolgem času se vam kot dolgoletni naročnik zopet oglašam v Pisma bralcev. Povod je vaša številka 6 z dne 7. februarja 20 in z naslovom ’Za narodov blagor’.

Odličen članek, ki pove praktično vse o naši politiki in gnilih politik(ant)ih. Še posebno pa izstopajo trije prispevki: Sramota dr. Vogrinca, Janševa tovarna laži dr. Slapšakove in Zgodovinski vzorec dr. Repeta. Dovolite mi še nekaj mojih misli.

Iz vsega tega izhaja, da se po Šarčevem odstopu vsi borijo za biti ali ne biti, za svoje privilegije, stolčke, visoke plače za nič ali malo dela, nobene odgovornosti itd. In Janša že triumfira, kako bo zopet postal rešitelj in voditelj naroda, ki ga tako ’visoko ceni’. Kako je to mogoče, da se ta konvertit z neštetimi aferami še vedno drži pri koritu, je za mene velika uganka. Pri vsem tem njegovem ščuvanju, hujskanju, obrekovanju, podtikanjih, škodoželjnosti, maščevalnosti in obračunavanju z drugače mislečimi in usmerjenimi (vseeno kam). Kako je to mogoče, da ni v državi organa, ki bi mu to preprečil? Ste ga videli in slišali v soboto, kako je vabil k sodelovanju vse stranke, obenem pa pozival tiste, ki so še vedno v hosti (vemo, koga je mislil), da že po 75 letih pridejo iz nje!? Saj to ni normalno in ta človek je dobesedno obseden s tistimi, katerim je nekoč sam pripadal!

Nisem ne dr. znanosti, ne psiholog, ne psihiater, ne antropolog, ne sociolog, imam pa zdravo kmečko pamet in pri svojih 82 letih razmišljam s svojo glavo.

Kako je to mogoče, da ta kvazi rešitelj računa še na tretji mandat, ko je dva že popolnoma zavozil. Prvega z najemanjem miljardnih kreditov, drugega pa še s hujšim in stokrat prekletim ZUJFom, ko je poskušal malo popraviti prvo napako s pretiranim varčevanjem. Preko noči se je na cesti znašla množica zaposlenih, postali so odvečna roba pač v stilu neoliberalizma – nezaposlenost se je zelo povečala. Ukinjati je začel socialo, javno zdravstvo (posledice poznamo), javno šolstvo in ga spreminjal v privatno (čisto v ameriškem stilu), odtegnil sredstva za raziskovanje in znanost. Kultura je postala nepotrebna in zasmehovana, samo neki privesek in pijavka, ki ’cuza’ javne denarje itd.itd.

In on bi se zopet rad ponudil za novega firerja, kot pred 85 leti Dolfe v Nemčiji. Kaj je sledilo, je tudi znano.

Tudi nisem noben profet oz. jasnovidec, ampak čutim, da bo ponovil destrukcijo Slovenije v še večjem in hujšem obsegu, če pride na oblast. Človek, ki je ’prešmelcan’ z lažnimi tviti in mu ni nobena stvar sveta ali normalna (demokracija). Storil bo vse in z vsemi sredstvi, samo da pride na oblast. Učenec hoče na vsak način prekositi učitelja (beri Orbana) in zaradi sle po oblasti postati še hujši od njega. V tem primeru se nam slabo piše, ker se bo Slovenija začela pogrezati v fašistoidno močvirje.

Ravno tako ne morem razumeti njegovih častilcev in pristašev ter sodelavcev, kako mu sledijo čisto po črednem nagonu, brez lastne pameti in razmišljanja. Ne vem, ali so toliko bedasti, zafrustrirani, ali pa računajo pri tem na kakšen udoben stolček. Lahko pa bi se že zavedali, da ta maščevalni in nehvaležni tip vsakega, ki ga poskuša do(pre)rasti ali pa misli, da mu bo postal enakovreden in nevaren, vsakega takega nemilostno sune v ... Vsak dobi svojo brco.

Mogoče to uničevanje ne bo šlo tako hitro kot pri ZUJFu, bo pa verjetno še bolj uničujoče, če ga nihče ne bi ustavil na tej razdiralni poti. Vse za narodov blagor! Tistih njegovih 12 – 14% častilcev in volilcev pa še noče uvideti, kam pes taco moli! Ubogi slovenski narod, ki je že res čisto zmeden. Kandidatov ritoliznikov je pri nas vedno dosti, samo zdrave pameti ni. Pri omejeni širini v glavi ti pač ne pomaga deset fakultet in pet doktoratov.

Prebudi se že končno slovenski narod, drugače boš ostal v očeh bivših gospodarjev zopet odlična baza za konjarje, kočijaže in železničarje. Znano je, da so bili Slovenci zelo iskani in primerni za te poklice – ne rabiš se preveč naprezati z možgani in globoko razmišljati. Sprašujem se, ali ima (pod)povprečni Slovenec vcepljen gen hlapčevstva in omejene pameti?

Lep pozdrav.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.