IK, STA

 |  Svet

Kandidatka slovenskih korenin Amy Klobuchar odstopa iz predsedniške tekme v ZDA

Svojo podporo bo namenila Bidnu

Amy Klobuchar

Amy Klobuchar
© Gage Skidmore / Flickr

Ameriška senatorka slovenskih korenin Amy Klobuchar je včeraj sporočila, da se ne bo več potegovala za demokratsko nominacijo za kandidatko na ameriških predsedniških volitvah. Svojo podporo bo namenila Joeju Bidnu, poročajo tuje tiskovne agencije.

59-letna senatorka je po navedbah ameriške televizijske mreže CNN že na poti v Dallas, kjer se bo pridružila predsedniški kampanji nekdanjega podpredsednika Bidna in z njim že drevi po krajevnem času skupaj nastopila. Tam naj bi tudi uradno odstopila od predsedniške tekme.

V igri za demokratsko predsedniško nominacijo ostaja še pet kandidatov - poleg Bidna še senatorja Bernie Sanders in Elizabeth Warren, kongresnica s Havajev Tulsi Gabbard ter nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg.

Amy Klobuchar, ki je kandidaturo naznanila februarja lani, je umik napovedala tik pred demokratskimi volitvami predsedniškega kandidata v 14 ameriških zveznih državah naenkrat, ki so znane tudi kot supertorek, ter dva dni po volitvah v Južni Karolini. Tam je zbrala le tri odstotke demokratskih glasov.

Po odstopu Klobucharjeve v igri za demokratsko predsedniško nominacijo ostaja še pet kandidatov - poleg Bidna še senatorja Bernie Sanders in Elizabeth Warren, kongresnica s Havajev Tulsi Gabbard ter nekdanji župan New Yorka Michael Bloomberg.

PREBERITE TUDI:

K_LjK3SAdqo

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.