Uredništvo

 |  Kultura

Zmagovalna rešitev za minipleks v podhodu Ajdovščina

Po mnenju ocenjevalne komisije je zmagovalna rešitev po vseh merilih najbolj celovita

Zmagovalna rešitev za novi minipleks v Podhodu Ajdovščina

Zmagovalna rešitev za novi minipleks v Podhodu Ajdovščina
© Mestna občina Ljubljana

Mestna občina Ljubljana (Mol) je v sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije zaključila projektni natečaj za izbiro najprimernejše rešitve za minipleks mestnega kina.s petimi kinodvoranami, ki bo v podhodu Ajdovščina. Zmagovalci natečaja so arhitekti Tomaž Ebenšpanger, Peter, Boštjan in Aleš Gabrijelčič, absolventa arhitekture Anja Mencinger in Nik Solina ter študent Lovre Mohorič.

Predlogu so soglasno dodelili prvo nagrado zaradi dosledno izpeljane zasnove, ki upošteva posebnosti delovanja mestnega kina v posebnih pogojih lokacije, in jasne govorice paviljona, ki v prostor vnaša tipološko prepoznaven poudarek in s tem hierarhično uredi sicer raznoliko mestno pritličje.

Spletna razstava vseh natečajnih rešitev je dostopna na tej na povezavi >>

Rezultati obiska v Kinodvoru v zadnjih letih kažejo, da Ljubljana potrebuje novo, večje in sodobnejše filmske prostore, v katerih bo mestni kino lahko še nadgradil vse svoje programe, ki že zdaj presegajo kinematografsko dejavnost. Lani so našteli kar 134.052 obiskovalcev

"S projektom v Podhodu Ajdovščina bodo zagotovili prostorske in druge pogoje, v katerih lahko resnično zaživi koncept mestnega kina kot ustvarjalnega kulturnega središča za vse generacije, s poudarkom na pridobivanju novega, zlasti mladega občinstva. Mestni kino Kinodvor bo lahko z novim minipleksom utrdil položaj osrednjega mestnega kina s kakovostno in raznovrstno filmsko ponudbo ter programom za otroke in mlade. Postal bo filmsko središče s filmsko-vzgojnimi in izobraževalnimi programi za vse generacije ter živo festivalsko in družabno srečevališče", so zapisali v Mol.

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.