Zakaj tako s starejšimi?

Spoštovani, v tem času, ki ga živimo, nekaj zagotovo drži. Poseben krizni čas je takšen, da razgali vse najslabše plati ljudi na vseh ravneh. Težko verjameš, se prepričuješ, da ne vidiš, ne slišiš in ne bereš prav, upaš, da to niso novice iz Slovenije. Pa so! Ob fotografiji, ko zdravstveno osebje pred ptujsko bolnišnico protestira in noče sprejeti v zdravljenje obolelih starostnikov, se lahko le zgroziš. So to res zdravniki, ki so prisegli, da bodo reševali življenja in po vseh svojih močeh pomagali obolelim? Je mar to tisto, čemur pravijo skrb za ranljive skupine? Že ves čas krize se sistematično krši najosnovnejše človekove pravice oskrbovancev v domovih in vsej starejši populaciji. Uvedel se je pravi geto sistem. In ob vsem tem še minister za zdravje, Tomaž Gantar, ki kot da sploh ne razume, kaj je naloga in poslanstvo zdravnikov in kaj je funkcija zdravstvenih ustanov.

So nenadoma domovi za ostarele postali zdravstvene ustanove in bolnišnice? Vsi dobro vemo, da je večina obolelih iz domov za starostnike in da so praktično vse, do sedaj zabeležene smrti v domovih za starostnike. Kot kaže, pa očitno ni najmanjšega namena, da bi se stvar spremenila. Ob vsem videnem in vsem, kar vemo, se vsiljuje grozljiva misel, da gre za čiščenje populacije.

Kdor ima srce in malo zdrave pameti, se mora pošteno zamisliti, kaj se dogaja v naši deželi, in moralo bi ga biti hudo sram, predvsem pa zelo strah. Nevarno je v teh časih, v naši državi, biti star. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.