IK, STA

 |  Politika

Počivalšku odvzeta prostost

Kriminalisti danes izvjajajo hišne preiskave pri osumljenih osebah na več lokacijah, med drugim tudi pri ministru Zdravku Počivalšku

Zdravko Počivalšek, minister, ki ga preiskujejo kriminalisti

Zdravko Počivalšek, minister, ki ga preiskujejo kriminalisti
© Borut Krajnc

Kot je pojasnil minister v odstopu Aleš Hojs, o današnjih hišnih preiskavah glede nakupov opreme vnaprej ni bil obveščen, danes okoli 8. ure pa ga je namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica obvestil, da NPU izvaja hišne preiskave pri več osebah in na več lokacijah, med drugim tudi pri varovani osebi, ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku. Uro za tem je prejel tudi obvestilo, da je bila ministru za čas hišne preiskave odvzeta prostost.

Hojs meni, da je današnje dogajanje politično motivirano delo, da gre za politične postopke in v tej zvezi sprejema "politično odgovornost, ker je ta na ministru". Tako je predsedniku vlade poslal svoj odstop, ki ga je ta tudi že sprejel, je pojasnil.

"Težko me boste prepričali, da ne gre za politično policijo, da ne gre za to, da policija ni v službi državljanov, ampak v službi globoke države," je še dodal.

Uredništvo Mladine je prejšnji teden vložilo kazensko ovadbo zoper odgovorne zaradi suma storitve kaznivega dejanja pri nabavi medicinske opreme. Več o tem si lahko preberete v aktualni številki Mladine oziroma na tej spletni povezavi (OVADBA).

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.