Stanka Prodnik

 |  Mladina 43  |  Kultura  |  TV

Pahorjev dan

Da, prišel je dan, ko smo poslušali Boruta Pahorja in nas je dejansko celo malo pomiril

Borut Pahor nas nagovori  ob epidemiji

Borut Pahor nas nagovori ob epidemiji
© RTV Slovenija

Ni znano, kdo je mojster, ki je Janeza Janšo učil javnega nastopanja. A verjetno je ta mojster kar on sam. Morda je obstajalo obdobje, ko se je dal še kaj poučiti, takrat, ko je bil prvič predsednik vlade. Tam leta 2005, 2006 je namreč nenadoma vedel, kam dati roke, kako malo postati med stavki, kdaj pogledati naravnost v kamero in se kratko nasmehniti in podobne drobne skrivnosti dobrih govorcev. In šlo mu je res kar dobro, dokler se ni razkrilo, da je svoj najbolj povzdignjeni nagovor prepisal od Tonyja Blaira. No, ne vemo, ali ga je prepisal sam ali ga je prepisal človek, ki mu je pomagal pri javnih nastopih – vemo pa, da od takrat spet nastopa vedno, kot da smo pred razglasitvijo izrednih razmer. Naj se še tako trudi, noben nagovor, tudi ta, ki ga je imel preteklo soboto na javni televiziji, ne zveni kot nagovor javnosti v stiski, kot očetovski nagovor, ampak vedno znova kot nagovor vojski.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.