IK, STA

 |  Družba

Zloraba NIJZ v SMS-sporočilih 

V sporočilu, ki naj bi ga poslali iz NIJZ, prejemnike obveščajo, da je bil izvid njihovega testa negativen in da naj, če dovoljujejo, da se rezultat prikaže kot pozitiven, odgovorijo na sporočilo z besedo DA

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) opozarja, da se pojavljajo sporočila SMS, v katerih je zlorabljeno njihovo ime. Sporočilo govori o opravljenem testu za okužbo z novim koronavirusom in nagovarja k povratnici. Gre za prevaro, dodajajo na NIJZ.

V sporočilu, ki naj bi ga poslali iz NIJZ, prejemnike obveščajo, da je bil izvid njihovega testa negativen in da naj, če dovoljujejo, da se rezultat prikaže kot pozitiven, odgovorijo na sporočilo z besedo DA.

Vsem, ki bi morebiti dobili podobno sporočilo, na NIZJ sporočajo, da gre za prevaro in priporočajo, da sporočilo takoj zbrišejo.

Vsem, ki bi morebiti dobili podobno sporočilo, na NIZJ sporočajo, da gre za prevaro in priporočajo, da sporočilo takoj zbrišejo. Po odvzetem brisu za ugotavljanje okužbe z novim koronavirusom testirane obveščajo osebni zdravniki oziroma pristojni na točkah, kjer je bil bris odvzet. NIJZ testiranih o izidih testiranja ne obvešča, so zaključili na inštitutu.

SMS-sporočilo NIJZ, ki so ga te dni prejeli številni državljani in državljanke. Na inštitutu pa opozarjajo, da krožijo tudi lažna SMS-sporočila, ki jih ne pošiljajo oni.

SMS-sporočilo NIJZ, ki so ga te dni prejeli številni državljani in državljanke. Na inštitutu pa opozarjajo, da krožijo tudi lažna SMS-sporočila, ki jih ne pošiljajo oni.
© SMS

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.