Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Nevarno komuniciranje

@ovtsa / Twitter

@ovtsa / Twitter

Zadnje javnomnenjske raziskave kažejo izrazit padec zaupanja v vlado in posamezne člane trenutne koalicije. Poleg številnih sumov korupcije in brezglavega kadrovanja k temu zagotovo prispeva tudi povsem neustrezen način komuniciranja.

Nasprotujoče si trditve, večerna razglasitev epidemije na Twitterju in spodrsljaj glede ”razbremenitve” poveljnika Civilne zaščite so le nekatere najnovejše napake v poplavi podobnih primerov v zadnjih mesecih. Te v kombinaciji z aroganco, očitki in grožnjami ter pomanjkanjem vsakršne empatije še povečujejo stisko ljudi, prispevajo pa tudi k zniževanju zaupanja v sicer povsem smiselne ukrepe. Še hujše posledice ima nespoštovanje lastnih pravil s strani vladnih kadrov in prav nič ne preseneča, da del javnosti bolj kot odločevalcem zaupa raznim "doktorjem zdrave pameti".

V luči trenutnih razmer je zato vredno spomniti – držimo se zaščitnih ukrepov, pa čeprav se ne strinjamo s politiko te vlade. Prišel bo čas, ko bodo za svoje napake odgovarjali.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.