Stanka Prodnik

 |  Mladina 45  |  Kultura  |  TV

Dobra Vida

Novinarki Vidi Petrovčič se nekatere stvari pač posrečijo

Vida Petrovčič zmagovalka

Vida Petrovčič zmagovalka
© TV Slovenija

Prišli smo do ene zadnjih v seriji oddaj TV Slovenija o 30 letih države Slovenije. In prišli do bistvenega dela. Do dejanskih razlogov za osamosvajanje in resničnih muk nastajanja države. Saj veste, dovolj smo imeli financiranja juga, barantanja z devizami, dovolj beograjskih finančnih miškulanc, dovolj tega, da se vozimo v celovški KGM po boljšo in cenejšo hrano (za mlajše bralce naj pojasnimo, da je to predhodnik Spara) in v Trst po kavbojke – in se ob tem vsi delamo, da ne vemo, zakaj to počnemo. Ves ta blef je bil naporen in vse skupaj ni vodilo nikamor. Slovenci smo hoteli živeti tako kot Avstrijci in Italijani, preveč blizu smo bili in razumeli smo, da ima to opraviti s kapitalizmom; tako smo takrat stvari videli. Hočeš milko? Najprej demokracija. TV Slovenija je iz teh malih hotenj hotela narediti povzdignjeno zgodbo o velikih mislecih in stoletnih, kaj stoletnih, tisočletnih sanjah. Saj so to tudi bile, samo čokolada Milka je mogoče imela večjo težo. Mimogrede, vsi trije redni gledalci vseh oddaj se strinjamo, da serija oddaj o osamosvojitvi ne spada med zmagovitih pet oddaj TV Slovenija. Veliko bolj bi uživali, če bi gledali reportaže o tem, kaj danes prodajajo v trgovinah, kjer smo včasih v stari Gorici kupovali tri leta stare modele Rifle kavbojk.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.