Uredništvo

 |  Družba

Umrl je igralec Igor Žužek

Član igralskega ansambla SLG Celje, kjer je bil zaposlen od septembra leta 1997

Vsak glas šteje

Vsak glas šteje
© Jaka Babnik / SLG Celje

V 60. letu starosti je preminil dramski igralec in gledališki pedagog Igor Žužek, član igralskega ansambla SLG Celje, kjer je nastopil v več kot 50 predstavah, nazadnje v komediji Vsak glas šteje dramatičarke Ize Strehar v režiji Ajde Valcl, ki je bila premierno uprizorjena novembra lani. Igral je tudi v filmih, kot so Pot v raj, Kruha in iger ter Čefurji raus! in TV serijah Jezero in V imenu ljudstva.

Igor Žužek se je rodil 26. novembra 1960 v Škofji Loki. Po končani osnovni šoli se je vpisal na Gimnazijo Šentvid v Ljubljani, študij pa nadaljeval na oddelku za biologijo Biotehniške fakultete. Po končanem tretjem letniku je bil osem let zaposlen v banki. Ves čas je bil aktiven kot amaterski igralec na Loškem odru v Škofji Loki, navajajo na spletni strani SLG Celje.

Leta 1992 se je odločil, da odide v Moskvo na študij igralstva. Diplomiral je leta 1996 in se nato vrnil v Slovenijo. V SLG Celje je bil zaposlen od septembra leta 1997, kjer je nastopil v mnogih predstavah.

V amaterskih gledališčih je kot režiser postavil na oder nekaj deset predstav. Deloval je kot mentor v gledaliških šolah v Kranju, Škofji Loki in drugje. Posnel je tudi 21 kratkih in celovečernih filmov.

Med drugim v drami Bele Pinterja Naše skrivnosti, črni komediji avtorja in režiserja Matjaža Zupančiča Pesmi živih mrtvecev, drami nemškega nobelovca Gerharta Hauptmanna z naslovom Rose Bernd v režiji Mateje Koležnik, tragediji Williama Shakespeara Romeo in Julija v režiji Matjaža Zupančiča ter predstavi za otroke Jakec in breskev velikanka Roalda Dahla in Davida Wooda v režiji Matjaža Latina.

V amaterskih gledališčih je kot režiser postavil na oder nekaj deset predstav. Deloval je kot mentor v gledaliških šolah v Kranju, Škofji Loki in drugje. Posnel je tudi 21 kratkih in celovečernih filmov, odigral epizodne vloge v nekaj nadaljevankah in nanizankah ter posnel nekaj reklam, še piše na spletni strani SLG Celje.

Nastopil je denimo v filmu Lahko noč, gospodična (2011) v režiji Metoda Pevca, komediji Kruha in iger (2011) Klemna Dvornika, komediji Čefurji raus! (2013) Gorana Vojnovića, filmu Zapelji me (2013) Marka Šantića in celovečercu Pot v raj (2014) Blaža Završnika. Nazadnje je igral v televizijskih serijah Jezero in V imenu ljudstva ter v koprodukcijskem filmu Vinka Möderndorferja Zastoj.

c5icxhsMzTk

OVqe4DoB8x4

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.